Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN YT In FB
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Aktuális

Otthonfelújítási Program - Elérhető a kulcstermékek, a kivitelezők és tanácsadók listája

Elérhető az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. honlapján az Otthonfelújítási Program keretében támogatott építési termékek, valamint hő- és melegvíztermelő berendezések listája. Az igényléseket megkönnyítendő, látható továbbá a program megvalósításában kivitelezőként, valamint tanácsadóként opcionálisan bevonható eddig regisztrált vállalkozások listája. A listák folyamatosan bővülnek a vállalkozások regisztrációi alapján.

2024.07.05 00:00Tovább...
Az építőipari szakemberképzés jövőjéről egyeztettek az ÉMI-ben

Június közepén az ÉMI Nonprofit Kft. Szentendrei Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában rendezték meg a ConstructSkills4LIFE nemzetközi projekt zárókonferenciája. Azesemény célja a projekt eredményeinek bemutatása és a jövőbeni együttműködések elősegítése volt, mely az építőipar és az építőipari szakemberképzés meghatározó szereplőinek találkozására biztosított lehetőséget.

2024.07.03 15:38Tovább...
Új építésügyi műszaki irányelv véleményezhető

Az ÉMI Nonprofit Kft. - az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság (ÉMSZB) Titkárságaként - egy, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) által kidolgozott „Az építési beruházások költségtervezési rendszere (ÉKTR)” című új építésügyi műszaki irányelvet készített elő, amely 2024. július 7. (vasárnap) napjáig véleményezhető.

2024.06.07 10:00Tovább...
Új tulajdonos és vezérigazgató az ÉMI-nél

Az ÉMI Nonprofit Kft. 2024. április 30-i hatállyal az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) tulajdonosi joggyakorlása alatt folytatja munkáját. Az új tulajdonos megbízásából az ügyvezetői feladatokat Mayer András vette át. Az ÉMI korábban is számos ágazati feladat tekintetében működött együtt az ÉKM-mel, a kabinet pedig továbbra is számít a Társaság mérnöki szaktudására.

2024.05.07 10:09Tovább...
Elindult az építési termékek környezeti információs rendszere

Az ÉMI a kormány fenntartható gazdaság- és iparfejlesztési céljaival összhangban elindította az építési termékek egyszerűsített környezeti értékeléséhez kapcsolódó információs rendszert. Az adatbázisban fellelhető információk támogatják a zöld átállást is az ágazatban.

2024.01.26 09:54Tovább...
Új tevékenység az ÉMI tanúsítási szolgáltatásai között

Az ÉMI Tanúsítási Irodája - a jogszabályi kijelölés alapján végzett tanúsítási tevékenysége mellett - megkezdte önkéntes tanúsítási tevékenységét és kiadta az első Önkéntes Üzemi Gyártásellenőrzés Megfelelőségi Tanúsítványokat.

2023.11.07 14:46Tovább...
Nemzetközi szervezet vezető testülete ülésezett az ÉMI-nél

Az ÉMI szentendrei Tudásközpontja adott helyszínt október 6-án a brüsszeli székhelyű ENBRI (European Network of Building Research Institutes - az Építéskutatási Intézetek Európai Hálózata) nemzetközi szervezet vezetőségi ülésének. Az eseményen, a szervezet eddigi elnöke, dr. Matolcsy Károly, az ÉMI nemzetközi tudományos főmunkatársa hivatalosan is átadta a vezetői posztját a soron következő elnöknek.

2023.10.06 16:00Tovább...
Átadták a hazai építéságazat komplex tájékoztató központjának első épületét

Szeptember 29-én adták át az ÉMI Nemzeti Mintaházpark és Látogatóközpont fejlesztés első épületét. Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az eseményen úgy fogalmazott: az ÉMI, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium háttérintézményeként kulcsszereplő a kormány építőipar fejlesztését célzó terveiben.

2023.10.03 13:47Tovább...
Az épített környezet egészségi hatásairól tanácskoztak szakemberek az ÉMI-nél

A Magyar Higiénikusok Társasága idén a 48. vándorgyűlését szervezte meg, melynek ezúttal Társaságunk adott helyszínt. A rendezvény idei fókuszpontja az épített környezet egészségre gyakorolt hatása, melyről Müller Cecília tisztifőorvos és Buday-Malik Adrienn, az ÉMI vezérigazgatója folytatott egyeztetést a megnyitót megelőzően.

2023.09.11 12:03Tovább...
Új építésügyi műszaki irányelv-tervezet véleményezhető

Az ÉMI Nonprofit Kft. - az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság (ÉMSZB) Titkárságaként - egy, a Magyar Építőkémia és Vakolat Szövetség (MÉVSZ) által és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) közreműködésével kidolgozott „Műgyanta padlóbevonatok kialakítása” című új építésügyi műszaki irányelv-tervezetet készített elő, amely 2023. szeptember 15. (péntek) napjáig véleményezhető.

2023.08.15 00:00Tovább...
Szakmai párbeszéd az ÉMI-ben az építőipari szakemberek készségfejlesztéséről

Május 25-én került megrendezésre az ÉMI Szentendrei Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában a ConstructSkills4LIFE projekt szakmai konferenciája. A megfelelő számú és képességgel rendelkező építőipari szakemberek megléte elengedhetetlen a 2030-as, valamint 2050-es épületenergetikai és klíma célok eléréséhez, mely előmozdítása érdekében az ÉMI konzorciumvezetésével megvalósuló program lehetőséget biztosít az építőipari szereplők bevonásával a szakmai párbeszéd élénkítésére.

2023.06.05 13:22Tovább...
Az ÉMI is elismerte a fiatal mesterembereket a szakmák versenyén

Április 24-26. között rendezték meg a Szakmát a kézbe! – 16. Szakma Sztár Fesztivált a Hungexpon. Az esemény keretében valósult meg a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, aminek több ÉMI-s vonatkozása is van.

2023.05.05 13:07Tovább...
Európai tűzvédelmi kutatás keretében végzett homlokzati tűzterjedési vizsgálat az ÉMI-ben

Az Európai Bizottság 761/PP/GRO/IMA/19/1133/11140 számú pályázati felhívása alapján létrehozott projekt célja a homlokzati tűzterjedési jellemzők értékelésére szolgáló módszertan véglegesítése.

2023.04.27 16:58Tovább...
Az ÉMI szakértői a Pollack Expon

Április 13. és 14. között került megrendezésre a Pollack Expo, az egyetem, az ipar és a mérnöktársadalom találkozóhelye. Az iparág meghatározó szereplőjeként az ÉMI sem hiányozhatott az előadók és a kiállítók közül.

2023.04.27 11:08Tovább...
Stratégiai megállapodás a bécsi mintaházparkkal

Együttműködési szerződést írt alá az ÉMI a Fertighauszentrum BLAUE LAGUNE bécsi mintaházparkkal. A megállapodás célja az ÉMI által tervezett szentendrei, valamint a bécsi, 30 éve üzemelő mintaházpark közötti tapasztalatok és jó gyakorlatok cseréje, mely nagyban támogatja majd a hazai látogatóközpont megfelelő előkészítését.

2023.04.13 13:59Tovább...
Partnerségben a szlovén és a lengyel társintézettel a fejlődés érdekében

A 2023-as Construma ideje alatt Társaságunk több, stratégiailag kiemelt jelentőségű megállapodást kötött hazai és nemzetközi partnerszervezetekkel, illetve erősítette meg korábbi szövetségét. Az ÉMI partnerségre lépett a szlovén építésügyi intézménnyel, valamint megerősítette és kiegészítette korábban kötött megállapodását a lengyel társintézettel is.

2023.04.27 17:30Tovább...
Múltunk jelen időben: újjászülető műemlékeink

A műemlékek a múltunknak, sokszínű kultúránknak a lenyomatai, éppen ezért közös kötelességünk óvni épített örökségünket. Az ÉMI elkötelezett ebben az értékteremtő munkában és számos műemlék rekonstrukciójában vesz részt. Ma, a műemlékvédelmi világnapon ezekbe a folyamatokba engedünk egy kis betekintést.

2023.04.18 15:00Tovább...
A partnerség volt a fókuszban az ÉMI-nél az idei Construmán

A 2023-as Construma témája az energiahatékonyság, az energiatakarékos otthonok és a fenntarthatóság volt. Az ÉMI standjára látogatók is számos szakmai előadást, kerekasztal beszélgetést hallgathattak meg a témában és az ágazat további aktuális kérdéseiben. Mindezeken túl az öt napos szakmai rendezvényen Társaságunk több, stratégiailag kiemelt jelentőségű megállapodást kötött hazai és nemzetközi partnerszervezetekkel.

2023.04.06 10:32Tovább...
Kiemelt jelentőségű együttműködés

Háromoldalú stratégiai együttműködési megállapodást kötött március 29-én, a Construma építőipari szakkiállításon az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft., az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) és a Magyar Mérnöki Kamara (MMK).

2023.04.13 13:19Tovább...
Találkozzunk a Construmán idén is!

2023. március 29. és április 2. között rendezik meg hazánk legnagyobb, nemzetközileg is elismert építőipari szakkiállítását és vásárát, a Construmát! Az ágazat meghatározó szereplőjeként az ÉMI Nonprofit Kft. ebben az évben sem hiányozhat az öt napos eseményről.

2023.03.24 13:00Tovább...
2023-ban is megtisztul az ország a TeSzedd akció keretében

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, az ÉMI Nonprofit Kft. szervezésében idén tavasszal immár 11. alkalommal kerül megrendezésre az ország legnagyobb, illegális hulladéklerakás felszámolását célzó közösségi kampánya, a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért rendezvénysorozat.

2023.03.20 13:06Tovább...
Állami kitüntetést kapott az ÉMI két munkatársa

Az 1848-as forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának alkalmából a Gazdaságfejlesztési Minisztérium állami kitüntetéseket adott át. Legnagyobb büszkeségünkre az ÉMI két munkatársát is elismerésre méltónak találták, és a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetését vehették át.

2023.03.17 09:43Tovább...
A jövő építéságazati munkatársai látogattak az ÉMI-be

Az ÉMI elkötelezett a hazai oktatás támogatása mellett, célunk, hogy minél több fiatal számára váljon vonzóvá az építéságazat és ők átfogó, naprakész tudást szerezzenek. Éppen ezért örömmel fogadjuk a kapcsolódó képzésekben résztvevő diákokat szentendrei központunkban, így nemrégiben a BKSZC Schulek Frigyes Két Tanítási Nyelvű Építőipari Technikumból érkezett tanulókat is.

2023.03.08 16:38Tovább...
60 éve a minőség és az innováció szolgálatában

60 éves lett az ÉMI: 1963. február 12-én alapították meg jogelődünket, az Építésügyi Minőségvizsgáló Intézetet. Társaságunk napjainkra az építéságazat tudásközpontjává vált, hiszen az épület- és építőanyag-ipari minőségellenőrzés mellett kutatás-fejlesztéssel, szakember-képzéssel, tudás-megosztással és az épített környezet fenntarthatóságát elősegítő számos szolgáltatást végzünk.

2023.02.13 16:08Tovább...
Kilencven fős nemzetközi delegáció látogatott az ÉMI-be

Izgalmas eseménynek adott otthont Magyarország az elmúlt héten: hazánkban zajlott a több ország együttműködésében megvalósuló POCITYF projekt éves konzorciumi ülése. Az ÉMI a projekt hazai partnereként szervezte meg a három napos eseményt, melynek keretében a közel száz fős nemzetközi delegáció a szentendrei központunkba is ellátogatott.

2023.02.13 09:32Tovább...
Átadták az Európai Hulladékcsökkentési Hét hazai díjait

Csütörtökön adták át az ÉMI székhelyén a 2022-es Európai Hulladékcsökkentési Hét elismeréseit. A díjakat Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára adta át a szemléletformáló akciók megvalósítóinak. Az eseményen Buday-Malik Adrienn, az ÉMI vezérigazgatója kiemelte: egy ilyen eseménynek az élhető jövőre való törekvés mellett közösségépítő ereje is van.

2023.01.26 16:00Tovább...
Az ÉMI fejlesztési terveiről is egyeztettek a GFM közigazgatási államtitkárával

Szakmai látogatást tett az ÉMI-nél a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, Túri Anikó. A látogatás célja a tárca szakmai felügyelete alá tartozó ÉMI jelenlegi kiemelt feladatainak és fejlesztési terveinek áttekintése volt.

2023.01.24 15:10Tovább...
Megjelent az Esztrich-padozatok tervezése című építésügyi műszaki irányelv

Annak ellenére, hogy az esztrichek széles körben használatosak, velük kapcsolatban sok félreértés és a fontos ismeretek hiánya tapasztalható nem csak a laikus lakossági felhasználók, hanem a szakemberek körében is.

2023.01.18 08:44Tovább...
Sikeresek az Európai Uniós közvetlen finanszírozású projektek

Az ÉMI Nonprofit Kft. továbbra is sikeresen teljesít az Európai Uniós közvetlen finanszírozású projektek területén. Tásaságunk kiemelten fontosnak tartja a kutatási és innovációs tevékenységek, valamint a hazai építésgazdasági célkitűzések megvalósításának támogatását.

2022.11.24 14:50Tovább...
Új építésügyi műszaki irányelv jelent meg

Megjelent az Épületen belüli komfort-tényezők követelményei (Hő- és levegőminőségi komfort) című építésügyi műszaki irányelv

2022.11.22 10:00Tovább...
Bővül az ÉMI Tudásközpontja

Többéves sikeres szakmai együttműködést követően Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egyetértésével és támogatásával az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. 100%-os kizárólagos tulajdonosa lett a TERC Kft.-nek.

2022.11.11 09:13Tovább...
Az ÉMI-ben járt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter

2022. október 14-én Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az ÉMI szentendrei székhelyén tett látogatást a tulajdonosi joggyakorló képviseletében.

2022.10.17 14:08Tovább...
Új vezérigazgató az ÉMI Nonprofit Kft. élén

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter 2022. június 15. napjától Buday-Malik Adriennt nevezte ki a ÉMI Nonprofit Kft. vezérigazgatójának

2022.06.20 11:21Tovább...
Lezárult az idei TeSzedd! hulladékgyűjtő akció

Idén immár tizedik alkalommal valósult meg hazánk legnagyobb belföldi hulladékgyűjtő eseménye, a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akció, melyre 2022. április 19-től lehetett regisztrálni.

2022.04.20 09:28Tovább...
Elindult az Okos Város Piactér

A Digitális Jólét Program 2022 januárjában elindította az Okos Város Piactér nevű online platformot, amelyen keresztül az okosváros-termékek szállítói, fejlesztői és a potenciális megrendelők gyorsabban és az eddigieknél egyszerűbben találhatnak egymásra. Az Okos Város Piactérre regisztráló önkormányzatok olyan hitelesített információkhoz jutnak, amelyeknek köszönhetően megalapozott döntést hozhatnak arról, hogy mely termékek és szolgáltatások támogatják leghatékonyabban digitális fejlesztéseiket.

2022.02.11 08:28Tovább...
Új építésügyi műszaki irányelvek jelentek meg

Az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján három új, az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság (ÉMSZB) által elfogadott építésügyi műszaki irányelv került közzétételre. A korábbiakhoz hasonlóan az új irányelveket is az ÉMI, mint az ÉMSZB titkársága készítette és terjesztette elő.

2022.01.18 13:29Tovább...
Építkezz környezetbarát módon (IS-SuSCon projekt)

Hogyan csökkenthetjük az épületek hatását a környezetre? Ehhez segít az LCA Center Egyesület által koordinált IS-SusCon (Spread of Innovative Solution for SUStainable CONstruction) nemzetközi Erasmus+ projekt. Fő célja az egyelőre inkább az üzleti életben elterjedt életciklus-szemléletű gondolkodás megismertetése a szakemberek mellett a lakosság körében is.

2021.12.03 08:25Tovább...
Jenei Dávid, az ÉMI Nemzeti Mintaházpark projektvezetője a Wasterevolution találkozón osztotta meg tapasztalatait a fenntartható épített környezet eredményeiről

Furcsa helyzet, ahogy a fenntarthatósági törekvések és a járvány utáni hatások találkoznak és talán külön nem is említhető módon alakítják a világot. Az elmúlt két év sikerein felbuzdulva idén is megrendezték a WASTEREVOLUTION fenntarthatósági meetupot.

2021.11.16 14:11Tovább...
Módosításra került az Energiaközösségek támogatására irányuló pályázati kiírás

Tájékoztatjuk az Érdeklődőket, hogy az európai szabályozási környezethez és a 14/2019. (VI.12.) ITM rendelet 2021. december 30-tól hatályos rendelkezéseihez igazodva, valamint egyes előlegfolyósítási feltételek enyhítése okán 2022. január 24. napján módosításra kerültek a pályázati kiírás 4.5, 7.3 és 11.3 pontjainak egyes szakaszai. A módosítások vastag dőlt betűvel kerültek jelzésre a módosított pályázati kiírásban.

2021.11.15 16:21Tovább...
Meghatározó eredményekkel zárul az IS-SusCon nemzetközi projekt

Az IS-SusCon projekt célja a fenntartható építészeti megoldások bemutatása, az LCA alapú szemlélet és a környezettudatosság erősítése a lakosság körében.

2021.11.11 10:41Tovább...
A NEWCOM projekt kapcsán a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség kongresszusán vett részt az ÉMI

2021. október 25-26-án tartotta éves kongresszusát az IFD, a Nemzetközi Tetőfedő Szövetség a németországi Marburgban, a Szövetség hivatalos székhelyén. Az ÉMI-t Dr. Matolcsy Károly képviselte, aki a szövetség munkájában a NEWCOM projekt kapcsán vett részt.

2021.11.11 10:29Tovább...
A POCITYF projektben részt vevő ÉMI-s kollégák a Valenciában megrendezett Agorada2021+ konferencián képviselték Társaságunkat

A 2021.10.28-29-én a spanyolországi Valenciában került megrendezésre az Agorada2021+ kétnapos konferencia, melynek témája a fenntarthatóság, azon belül is a projektek fenntartható finanszírozása volt.

2021.11.11 10:12Tovább...
Ismételten módosult az ÉPÍTŐ-6-MHÁZ-2021 Tájékoztatója

Ismételten módosult a 2021. október 18. napján megjelent „Az ÉMI Nemzeti Mintaházpark és Látogatóközpontban megépíthető energiahatékony és korszerű családi lakóépületek komplex megvalósításának (tervezés és kivitelezés) egyedi támogatási kérelmeihez” című (ÉPÍTŐ-6-MHÁZ-2021 kódszámú) Tájékoztató.

2021.11.02 16:52Tovább...
Négy új építésügyi műszaki irányelvet fogadott el az ÉMSZB

Az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság (ÉMSZB) 2021. szeptember 21-én tartotta az ÉMI Nonprofit Kft. szentendrei központjában idei 1. ülését, ezúttal újra a megszokott személyes formában. Az ülésen négy építésügyi műszaki irányelv-tervezet került elfogadásra, amelyek a kiadványszerkesztést követően az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján jelennek meg, illetve további hat témajavaslatot, valamint egy-egy építésügyi műszaki irányelv-módosítást és építésügyi műszaki irányelv visszavonást fogadott el a szakmai testület.

2021.09.24 12:43Tovább...
Regisztrációs felület nyílt az átmeneti építőanyag-hiány felszámolására

A hazai építéságazat a rohamos fejlődésével és az építési beruházások számának töretlen növekedésével az egyik legnagyobb sikerágazattá vált, azonban az utóbbi hónapokban tapasztalt építési termékek hiánya, illetve drasztikus áremelkedése fennakadásokat okozhat az építkezések határidőre történő befejezését illetően. Az ágazat gördülékeny előrehaladása érdekében a kormány átfogó intézkedési tervének részeként egy regisztrációs felület került kialakításra – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese. Ezen a felületen az építési alapanyag és termék hiányával küzdő vállalkozások jelezni tudják, hogy mely termékek beszerzése hátráltatja folyamatban lévő beruházásaikat.

2021.07.08 11:57Tovább...
Ötvennyolc mérnök szerzett beruházáslebonyolító oklevelet

A legkorszerűbb ismereteket sajátíthatták el a Magyar Mérnöki Kamara által az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.-vel, a Magyar Építész Kamarával, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével, a Magyar Projektmenedzsment Szövetséggel, valamint a Magyar Tanácsadó Mérnökök és Építészek Szövetségével közösen szervezett Beruházáslebonyolítói Mesteriskola résztvevői. A harmadik Mesteriskola okleveleit június 18-án adták át ünnepélyes keretek között Budapesten.

2021.06.21 15:45Tovább...
Miniszteri elismerést kapott az ÉMI Megfelelőségértékelő Központ vezetője

Az ÉMI Megfelelőségértékelő központjának vezetője, Pataki Erika az épített környezet minőségének javulásához és az új, innovatív megoldások elterjedéséhez nagyban hozzájáruló magas színvonalú munkájának elismeréseként kapott oklevelet Palkovics László innovációs és technológiai miniszertől.

2021.06.16 10:38Tovább...
Az ÉMI az építésgazdaság 5.0 paradigmát képviseli

Az ÉMI innovációért felelős vezérigazgató-helyettese, Buday-Malik Adrienn „Fókuszban a fenntarthatóság – Nincs több idő várni!” címmel tartott előadást június 8-án az FM & Hybrid Office 2021 konferencián. A Portfolio által szervezett eseményen bemutatott előadásában kitért a koronavírus magyar építésgazdaságra gyakorolt hatásaira, illetve kiemelte, az ÉMI az építésgazdaság 5.0. paradigmát képviseli, ami a technológiai fejlesztést, az innovációt és a körforgásos megoldásokat igyekszik beépíteni az ágazatba.

2021.06.11 13:46Tovább...
ÉMI előadások két meghatározó szakmai konferencián

Szakmai partnerként és előadóként vesz részt az ÉMI a június 8-i FM & Hybrid Office, valamint az építéságazat egyik legmeghatározóbb eseményén, az Építőipar 2021 konferencián június 10-én.

2021.06.04 10:10Tovább...
Újabb két Építésügyi Műszaki Iránytervezet véleményezhető

A megfelelő műszaki szabályozással az építési beruházások – legyen az állami nagyberuházás, vagy lakossági építkezés – műszaki tartalma egyértelműbb, ellenőrzése hatékonyabb lehet, ami a minőségi kivitelezést támogatja. Az ÉMI ezért meghatározó szerepet vállal a műszaki szabályozásban, kiemelten az építési műszaki irányelvek előkészítése terén. Célunk, hogy tevékenységünkkel híd szerepet töltsünk be az építtetők, beruházók és a szakmagyakorlók között. Az ÉMSZB titkárságaként az ÉMI az NVKP kutatás-fejlesztési projekt keretében két új irányelvet készített elő, melyek 2021. március 22. és április 22. között véleményezhetők.

2021.03.19 11:41Tovább...
Módosult a radiátor csere program Pályázati Kiírása

Módosultak a 2020. december 18. napján megjelent az Okos költségmegosztás alkalmazásának elterjesztése, radiátor csere program ZFR-ÉMI-TÁV/2020 Pályázati Kiírás egyes pontjai.

2021.03.12 09:48Tovább...
Az ÉPÍTŐ támogatási programokról is tájékoztatott az ÉVOSZ elnökségi ülésén az ÉMI vezérigazgatója

Az építéságazat aktuális kérdéseiről, így több más mellett az ÉPÍTŐ-5 támogatási programról nyújtott tájékoztatást a résztvevőknek az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) február végi, kibővített elnökségi ülésén Gyutai Csaba, az ÉMI vezérigazgatója.

2021.03.10 16:33Tovább...
Módosult a VÁRA Pályázati Kiírása

A 2020. december 17. napján megjelent „Víziközművek Állami Rekonstrukciós Alapjából nyújtható támogatásra” című (VÁRA-ÉMI-2020 kódszámú) Pályázati Kiírás a pályázat benyújtásának időtartalmára vonatkozó pontja a következők szerint módosult.

2021.02.22 15:52Tovább...
A lebonyolító és műszaki ellenőr a minőséget képviseli egy építési beruházáson

A Mandiner decemberi lapszámában jelent meg az ÉMI vezérigazgatójával, Gyutai Csabával készített interjú, melyben olyan fogalmakat egyértelműsítettek, mint a műszaki ellenőr vagy lebonyolító, de szó esett a jövő irányvonalairól, és arról is, mi adja az ÉMI egyediségét ezen a szakmai területen.

2021.02.24 16:09Tovább...
Felfüggesztésre került az ÉPÍTŐ-5.2021.5. Támogatási program

Korábbi tájékoztatásunknak megfelelően a mai napon, 2021.02.19-én 14 órakor lezárult a támogatási programra történő benyújtások határideje.

2021.02.19 15:13Tovább...
Felfüggesztésre kerül az ÉPÍTŐ-5 Támogatási program

Ezúton nyújtunk tájékoztatást, hogy az ÉPÍTŐ-5.2021.5. kiírás kapcsán beérkezett igények elérték a keretösszeg másfélszeresét, ezért a Tájékoztatóban foglaltak értelmében felfüggesztésre kerül a Támogatási program.

2021.02.18 14:39Tovább...
Szakemberképzésben kamatoztatja tapasztalatát az ÉMI

Elindult a harmadik Beruházáslebonyolítói Mesteriskola, amelynek előkészítésében és lebonyolításában aktív szerepet vállalt és vállal az ÉMI, valamint előadókat delegált a képzésre több témakörben. A mesteriskola célja, hogy a már több éves gyakorlattal rendelkező mérnökök az ágazat elismert vezető szakembereitől szerzett tudással sikeresebben tudják irányítani a beruházásokat.

2021.02.04 10:15Tovább...
Módosult az ÉPÍTŐ-5.2021.5. Tájékoztatója

Módosult a 2021. január 18. napján megjelent „Az építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatás igénylésének feltételeiről 2021/1.” című (ÉPÍTŐ-5.2021.5. kódszámú) Tájékoztató.

2021.01.28 14:22Tovább...
Kiemelkedő eredményeket ért el 2020-ban az ÉMI

A 2020-as év az ÉMI-t is komoly kihívások elé állította. Az állami tulajdonú, ugyanakkor piaci alapon is működő ÉMI jól igazodott a váratlan helyzetekhez, sikeresen vette 2020 akadályait, sőt, kiemelkedő szakmai eredményekben bővelkedő évet tudhat maga mögött a mérnöki, műszaki és a kutatás-fejlesztési tevékenysége terén egyaránt.

2021.01.26 13:55Tovább...
Építkezőknek, felújítóknak épül tájékoztató központ Szentendrén

A mandiner.hu az ÉMI szentendrei Tudományos és Technológiai Parkjában épülő Nemzeti Mintaházparkról számolt be, kiemelve annak céljait, funkcióit.

2020.12.31 12:48Tovább...
Világgazdaság: Stabil alapokra építkezik az ÉMI

A Világgazdaság online felületén decemberben megjelent cikk többek között azt foglalja össze, hogyan reagált az ÉMI a 2020-as váratlan helyzetekre, és mit tapasztalt, mely területek kerültek fókuszba az építéságazatban az elmúlt időszakban.

2020.12.31 10:58Tovább...
Két elismerést is kapott az ÉMI az Építőipari Nívódíj keretében

Idén huszadik alkalommal hirdették meg az Építőipari Nívódíj pályázati felhívását. Az ÉMI-t a középület kategóriában a Karmelita épületegyüttes, a műemlékhelyreállítás, építményrehabilitáció kategóriában pedig az Új Királyi Lovarda épületének felújításában való közreműködéséért elismerésben részesítette a bíráló bizottság.

2020.12.14 15:01Tovább...
Műszaki értékelések felülvizsgálata kedvezményes feltételekkel

Tekintse át aktuális terméklistáját és meglévő Nemzeti Műszaki Értékeléseit (NMÉ), hogy kiderüljön, melyek esetében szükséges módosítás, illetve újak elkészítése. Erősítse meg ügyfelei bizalmát termékei iránt a szükséges dokumentumok aktualizálásával, beszerzésével! Mindezt az ÉMI-nél most kedvezményes feltételekkel teheti meg, melyekről kollégáink a megadott elérhetőségen nyújtanak részletes tájékoztatást.

2020.04.30 15:06Tovább...
Kreatív ötletpályázat - díjak hulladékból

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Álmodd meg Te az Európai Hulladékcsökkentési Hét legjobb magyar akciószervezőinek járó díjat!” címmel alkotópályázatot hirdet, mely kezelői feladatait az ÉMI látja el.

2020.10.27 13:41Tovább...
Hat új építésügyi irányelvet fogadott el az ÉMSZB

Az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság október 15-én tartotta idei 3. ülését, ezúttal online formában. Az ülésen hat építésügyi műszaki irányelvtervezet került elfogadásra, melyek a kiadványszerkesztést követően az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján jelennek meg, illetve további három témajavaslatot fogadott el a szakmai testület.

2020.10.26 14:25Tovább...
Az ÉMI részt vett új beton termékek kísérleti fejlesztésében

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Nemzeti Versenyképességi és Kiválósági Program NVKP_16 keretében 2017. március 1-jén indult a „Fokozott ellenálló képességű beton termékek anyagtudományi kísérleti fejlesztése” című projekt, melynek tagja az ÉMI Nonprofit Kft. Konzorciumvezetője a BME, további tagjai pedig az SW Umwelttechnik Mo. Kft.,az MC Bauchemie Építőipari és Kereskedelmi Kft. és a CRH Magyarország Kft. Az ÉMI a projekt időszakos ellenőrzésén kiváló minősítést kapott.

2020.10.21 09:08Tovább...
Győri diákok tettek szakmai látogatást az ÉMI-nél

A Győri Szakképzési Centrum Hild József Építőipari Technikum diákjai nyerhettek betekintést az ÉMI labortevékenységébe, valamint megtekintették a Társaság Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában lévő zöld demonstrációs irodaépületét, és két mintaházat a jelenleg kialakítás alatt lévő ÉMI Nemzeti Mintaházparkban.

2020.10.12 10:47Tovább...
„Egyszer használatos műanyagok kreatív felhasználása” - nyertesek

Dr. habil Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár szeptember 30-án online díjátadón értékelte a pályaműveket és emlékeztett rá, hogy Magyarország kiemelt célkitűzése az egyszerhasználatos műanyag termékek forgalmának csökkentése.

2020.10.01 14:25Tovább...
Hasznosítsuk újra, használjuk többször! - fotópályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Fenntarthatóság Éve 2020 programsorozat keretében „Hasznosítsuk újra, használjuk többször!” címmel figyelemfelhívó és az egyén felelősségét tudatosító, a környezettudatos gondolkodást elősegítő fotópályázatot hirdet. A pályázat kezelői feladatait az ÉMI látja el.

2020.09.03 14:44Tovább...
Átadták a felújított Károlyi-Csekonics Palotaegyüttest

A felújított Károlyi-Csekonics Palotát szeptember 1-jén adták át ünnepélyes keretek között. Az Épületegyüttest a Károli Gáspár Egyetem Bölcsészettudományi Kara fogja használni. A keddi átadó ünnepségen beszédet mondott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára. Az ÉMI Nonprofit Kft. az átfogó rekonstrukciós munkának már az előkészítési szakaszában részt vett tervellenőrként, a nagyberuházás 2017-es megkezdése óta pedig a műszaki ellenőri és lebonyolítói feladatokat látta el.

2020.09.02 15:54Tovább...
„Fiatalokkal a fenntarthatóságért” címmel indult pályázat

A fiatalok világnapja alkalmából „Fiatalokkal a fenntarthatóságért” címmel kreatív poszter pályázatot hirdet középiskolások és egyetemisták számára az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) - jelentette be Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár. A pályázat kezelői feladatait az ÉMI látja el.

2020.08.13 10:36Tovább...
Nyári leállás

2020.08.12 14:14Tovább...
Felvonóellenőr OKJ-s képzést indít az ÉMI

Az ÉMI Nonprofit Kft. felvonóellenőri képzésre felnőttképzési engedéllyel, valamint vizsgaközponti kijelöléssel rendelkező intézményként Felvonóellenőr (OKJ 62 521 01) felnőttképzést és vizsgát szervez. A képzésre 2020. augusztus 19-ig lehet jelentkezni.

2020.07.30 15:38Tovább...
Új szakaszba lépett a Mintaházpark

Június végéig 20 gazdasági társaság és szakmai szervezet jelezte részvételi szándékát az ÉMI Nonprofit Kft. által mintaházak megépítésére kiírt pályázatra. Az I. bírálati szakaszhoz augusztus 8-ig nyújthatók be a szükséges dokumentumok.

2020.07.29 13:18Tovább...
Díjazták a kreatív újrahasznosítás pályázat nyerteseit

A hulladék érték, el kell érni, hogy minden hasznosítható termék visszakerüljön a gazdaságba - hangsúlyozta Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára a Legyünk kreatívak hulladékból ötletpályázat díjátadóján. A pályázat kezelői feladatait az ÉMI látta el.

2020.07.20 08:08Tovább...
Meghosszabbított határidő az ötletpályázaton

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által korábban kiírt „Egyszer használatos műanyagok kreatív felhasználása” pályázatra eredeti, július 10-i határidő helyett augusztus 10-ig lehet benyújtani a pályaműveket. Az alkotásokat az ÉMI címére kell eljuttatni postán vagy személyesen.

2020.07.09 11:09Tovább...
Újabb építésügyi műszaki irányelveket fogadott el az ÉMSZB

Az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság idei második ülése 2020. június 26-án zajlott az ÉMI szentendrei székhelyén. Az ülésen további négy Építésügyi Műszaki Irányelvtervezet került elfogadásra, melyek a kiadványszerkesztést követően az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján jelennek majd meg.

2020.07.02 16:22Tovább...
Elkészült az új tűzvédelmi szabvány

A Magyar Szabványügyi Testület 2020. június elsején tette közzé az „Égéskésleltető szerrel kezelt, fa és fa alapanyagú építési termékek vizsgálata. A kezelés hatékonyságának értékelése Lindner-módszer alapján” című szabványt, melynek munkaanyagát az ÉMI munkatársai készítették.

2020.06.26 17:06Tovább...
Megalakult a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs az ÉMI részvételével

A kormány a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hátrányos hatásainak enyhítése, illetve elhárítása érdekében hozta létre a Gazdaságvédelmi Operatív Törzset, melynek vezetője Varga Mihály pénzügyminiszter. A gazdaság átfogó újraindításának céljával létrejött testületnek tagja az ÉMI Nonprofit Kft.

2020.06.25 12:15Tovább...
Kihirdették a rajzpályázat eredményét

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága a Fenntarthatóság Éve 2020 programsorozat keretében számos, a fenntarthatóság, környezetünk védelme és az újrahasznosítás fontosságára felhívó pályázatot hirdetett meg. „Az én környezettudatos iskolám” című rajzpályázat győzteseit online díjátadó eseményen köszöntötték június 18-án, csütörtökön.

2020.06.19 09:44Tovább...
Újabb három Építésügyi Műszaki Irányelvtervezet véleményezhető

A megfelelő műszaki szabályozással az építési beruházások – legyen az állami nagyberuházás, vagy lakossági építkezés – műszaki tartalma egyértelműbb, ellenőrzése hatékonyabb lehet, ami a minőségi kivitelezést támogatja. Az ÉMI ezért meghatározó szerepet vállal a műszaki szabályozásban, kiemelten az építési műszaki irányelvek előkészítése terén. Célunk, hogy tevékenységünkkel híd szerepet töltsünk be az építtetők, beruházók és a szakmagyakorlók között. Az ÉMSZB titkárságaként az ÉMI három új irányelvet készített elő, melyek június 22. és július 21. között véleményezhetők.

2020.06.19 10:59Tovább...
„Nem csak egyszer használatos” műanyagok - pályázat

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium „Egyszer használatos műanyagok kreatív felhasználása” címmel kreatív ötletpályázatot hirdet, az egyes műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásához, a gyártók innovatív technológiaváltásának támogatásához kapcsolódó intézkedésekről és a műanyagipari klaszterről címmel benyújtott törvényjavaslathoz kapcsolódóan. A pályaműveket július 10-ig várják, a pályázatkezelési feladatokat az ÉMI látja el.

2020.06.10 16:50Tovább...
Kihirdették az irodalmi pályázat eredményét

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Vers- és Novellaíró pályázat a fenntarthatóság jegyében” címmel a Költészet Napja tiszteletére irodalmi pályázatot hirdetett, melyre április közepéig várták a pályaműveket. Az eredményeket Boros Anita államtitkár videókonferencián ismertette .

2020.06.10 12:06Tovább...
Együttműködés a szakképzés erősítéséért

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá június 8-án az ÉMI Nonprofit Kft. és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum. A partnerség keretében a két intézmény rendszeres tudás- és tapasztalatcserét, kutatás-fejlesztési projekteket, közös oktatási-képzési programokat valósít meg, valamint stratégiát alkot a hazai épített környezet fenntarthatósága, továbbá az építéságazat fejlődése érdekében. Az ÉMI a Zalaegerszegi mellett a Budapesti Komplex, és a Miskolci Szakképzési Centrumokkal kötött megállapodást.

2020.06.08 12:56Tovább...
Kihirdették az egyetemistáknak kiírt pályázat eredményeit

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága a Fenntarthatóság Éve 2020 programsorozat keretében számos, a fenntarthatóság, környezetünk védelme és az újrahasznosítás fontosságára felhívó és nevelő pályázatot hirdetett meg. A pályázatok kezelői feladatait az ÉMI látja el. „Az illegális hulladéklerakás felszámolása – szankciók és eszközök” című pályázat eredményét május 29-én hirdették ki.

2020.05.29 19:06Tovább...
Megvannak az érdemérem rajzpályázatok győztesei

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Építésgazdaságért, Infrastrukturális Környezetért és Fenntarthatóságért Felelős Államtitkársága a Fenntarthatóság Éve 2020 programsorozat keretében számos, a fenntarthatóság, környezetünk védelme és az újrahasznosítás üzenetet hirdető, szemléletformáló pályázatot hirdetett meg. A pályázatok kezelői feladatait az ÉMI látja el.

2020.05.21 17:57Tovább...
Boros Anita: drasztikus visszaesés nem érzékelhető az építőiparban

Hazánkban a május eleji tetőzést követően a jelenlegi adatok alapján lecsengő fázisban lévő koronavírus-járványnak februárban még nem volt gazdasági hatása az építőiparunk teljesítményére. Ez azonban március második felétől kezdődően megváltozott, az építőipari ellátási láncok már megérezték a járványt. Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentése kapcsán elmondta, hogy a februári 2,5%-os növekedés után márciusban 3,4%-kal csökkent az építőipari termelés a tavalyi év azonos időszakához képest.

2020.05.14 09:30Tovább...
Online elérhető a Magyar Építőipar legújabb lapszáma

A Magyar Építőipar szakmai folyóirat Kiadója a rendkívüli helyzetre való tekintettel online hozzáférhetővé teszi a legújabb lapszámát. A nagy múltú kiadvány így bárki számára ingyen hozzáférhető.

2020.05.14 10:10Tovább...
Újabb építésügyi műszaki irányelvek jelentek meg

Az ÉMI Nonprofit Kft. az elmúlt hetekben négy új, az Építésügyi Műszaki Szabályozási Bizottság (ÉMSZB) által elfogadott építésügyi műszaki irányelvet tett közzé. Az előzőekhez hasonlóan az új irányelveket is az ÉMI, mint az ÉMSZB titkársága készítette és terjesztette elő.

2020.05.13 09:51Tovább...
Még lehet pályázni mintaház építésére

2020. április 30-ig tizennyolc gazdasági társaság és szakmai szervezet jelezte részvételi szándékát az ÉMI Nonprofit Kft. energiahatékony és innovatív lakóépületek tervezésére és kivitelezésére kiírt pályázatával kapcsolatban. A jelentős érdeklődésre tekintettel a kiíró ÉMI a határidők meghosszabbításáról döntött, illetve több ponton is könnyítette a kiírás feltételeit. Az új határidő értelmében az érdeklődők június 30.-ig nyújthatják be szándéknyilatkozataikat.

2020.05.11 13:00Tovább...
Kreatív újrahasznosítás - ötletpályázatot hirdet az ITM

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) „Legyünk kreatívak hulladékból! címmel ötletpályázatot hirdet a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából. Az innováció és a zöld jövő megteremtésére irányuló pályázatra bárki szabadon jelentkezhet, akinek ötlete nyomán hulladék újrahasznosításával új alkotás születik. A pályázatra június 1-ig lehet jelentkezni, a pályázat kezelői feladatait az ÉMI látja el.

2020.04.29 11:02Tovább...
Miniszteri elismerést kapott az ÉMI vezérigazgató-helyettese

Az ÉMI mérnöki szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese, Fisi Tamás Roland többek között a Nemzeti Kastélyprogram felújítási projektjeiben végzett munkájának elismeréseként kapott oklevelet Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől.

2020.04.16 12:53Tovább...
Sikerrel zárult az ÉMI és az algír CNERIB együttműködése

Az ÉMI Nonprofit Kft. 2015-ben kötött kutatás-fejlesztési megállapodást a CNERIB (Centre National d' Etudes et de Recherches Intégrées du Bâtiment) állami tulajdonú algériai társszervezettel. Az együttműködés célja - öt tevékenységi területen - közös kutatási munka végzése volt.. Az öt éves projekt kiemelt jelentőségű eredményekkel zárult.

2020.04.15 10:01Tovább...
Szerdán éjfélig adhatóak le a pályamunkák

Határidejéhez közeledik az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt idei első kettő, általános- és középiskolások, valamint egyetemi hallgatók körét célzó, a fenntarthatóság jegyében meghirdetett pályázat. A megmérettetésre még nem késő jelentkezni: az elkészült pályamunkák április 15-én éjfélig e-mailben is beküldhetőek.

2020.04.14 11:28Tovább...
Felhívás: módosultak a Mintaházpark pályázat beadási határidői

Ezúton szeretnénk felhívni pályázóink és az érdeklődők figyelmét, hogy az ÉMI Nemzeti Mintaházparkban megépíthető energiahatékony és innovatív lakóépületek tervezésére és kivitelezésére kiírt pályázati felhívás módosult. Április 30-ig kizárólag szándéknyilatkozat beadása szükséges.

2020.03.25 17:25Tovább...
Pályázati felhívások fiataloknak a fenntarthatóság jegyében

A fenntarthatóság jegyében több pályázati felhívást tett közzé az elmúlt hetekben az Innovációs és Technológiai Minisztérium, amelyekkel a fiatalok bekapcsolódását célozza. Jelenleg egy aktív pályázatra adhatják be az érdeklődők pályázataikat. Bővebb információ és a felhívás részletei hírünkben olvasható. A pályázatok kezelői feladatait az ÉMI Nonprofit Kft. látja el.

2020.03.23 16:07Tovább...
Kézikönyv készül az építőanyagok környezeti hatásairól

Az ÉMI Nonprofit Kft. jelentős szerepet vállal az LCA Center által koordinált IS-SusCon nemzetközi projektben, a fenntartható