Weboldalunk az Adatkezelési tájékoztatóban leírt, működéshez szükséges sütiket használ, melyet az oldal használatával Ön elfogad. Rendben
EN YT In FB
A kereső mezőbe kiadott engedély vagy tanúsítvány
számát lehet írni...
A kereső mezőbe kérelmező, gyártó vagy forgalmazó
nevét lehet írni...
Az ÉMI hazai és nemzetközi projektei
Oldalainkon folyamatosan frissítjük a pályázatokkal kapcsolatos információkat.
További információk...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például pályázat
számát vagy keresett nyertes nevét, stb. lehet írni...
A kereső mezőbe tetszőleges kifejezést, például problémakört
vagy termék típust, jogszabályi hivatkozást, stb. lehet írni...

Tevékenységünk nemzetközi színtéren

Az ÉMI számos európai országban, sőt, más kontinensen is jelen van mérnöki szolgáltatásaival, továbbá kutatás-fejlesztési és innovációs együttműködései révén szaktudásával.

Termék és üzemi gyártásellenőrzés tanúsítása

Az ÉMI Nonprofit Kft. a teljesítményigazolási eljárás lefolytatásában az (1) és (1+) rendszerek szerint a termék teljesítményállandóságának, a (2+) rendszer szerint az üzemi gyártásellenőrzés megfelelőségének tanúsításával – harmonizált műszaki előírás esetén a CE-jelölés alkalmazhatósága érdekében - közreműködik főként a következő termékek területén:
  • betonacél, feszítőpászma
  • tűzgátló ajtó
  • vízszigetelő lemez
  • aktív tűzvédelmi eszközök
  • emberi fogyasztásra szánt vízzel érintkező csövek, szelepek, védelmi és biztonsági eszközök

Minőségi mérnöki szolgáltatással a világban

A tanúsítási eljárás keretében az üzem és az üzemi gyártásellenőrzés alapvizsgálatát és folytatólagos felügyeletét a termék előállítását jól ismerő, tapasztalt ellenőr kollégáink bevonásával számos nemzetközi területen vagyunk jelen.

 

A tanúsítás feltétele

A tanúsítási folyamat során a gyártó szervezet igazolja, hogy az üzemi gyártásellenőrzési rendszere alkalmas az adott termék teljesítményállandóságának fenntartására.

Az üzem és az üzemi gyártásellenőrzési rendszer működésének ellenőrzése a helyszínen

Az ÉMI Nonprofit Kft. az üzem és az üzemi gyártásellenőrzés auditja során ellenőrzi és értékeli, hogy a gyártó a gyártásellenőrzési dokumentációnak megfelelően végzi-e a tevékenységét, továbbá a gyártó által végzett ellenőrzések és vizsgálatok alkalmasak-e a termék teljesítményállandóságának a fenntartására. Megállapítja, hogy a gyártó rendelkezik-e azokkal az eszközökkel, amelyek szükségesek a termék előállításához, és megvannak-e az üzemi gyártásellenőrzések, a végtermék ellenőrzés elvégzésének tárgyi és személyi feltételei.

Az eljárást lefolytató ellenőr az üzemi gyártásellenőrzés során keletkezett feljegyzéseknél megállapítja, hogy a gyártási folyamatról és az üzemi gyártásellenőrzésről készült feljegyzések alapján a gyártó felelősséggel nyilatkozhat-e a termék teljesítményéről, és a nem megfelelő termék esetén végrehajtott intézkedések kizárták-e annak lehetőségét, hogy nem megfelelő termék került kiszállításra.

A folyamat lezárásaként az ÉMI Nonprofit Kft. (1), (1+) rendszerek esetén TELJESÍTMÉNYÁLLANDÓSÁGI TANÚSÍTVÁNY-t, (2+) rendszer esetén ÜZEMI GYÁRTÁSELLENŐRZÉS MEGFELELŐSÉGI TANÚSÍTVÁNY-t állít ki.


Az építési termékek teljesítményigazolását a 305/2011/EU Építési termékrendelet (CPR), és Magyarország vonatkozásában azt kiegészítő 275/2013. (VII.16.) Kormányrendelet előírásai alapján, – tanúsításra és vizsgálatra – a Kijelölő Hatóság által kijelölt és az Európai Bizottságnak bejelentett (notifikált) szervezetként (Notified body number: 1415) az ország határain kívül is végezzük.

Partnereink, támogatóink

Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium
Blaue Lagune ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara
ZAG ITB CIB UEAtc EOTA WFTAO Európai Hulladékcsökkentési Hét Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége ENBRI EGOLF ECTP Centre National de l’ingénierie de la Construction EPIC/CNIC Covenant of Mayors for Climate & Energy BorsodChem Szentendre Miskolci Egyetem Miniszterelnökség BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdaságfejlesztési Minisztérium Magyar Mérnöki Kamara Blaue Lagune